Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

Το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Στη διάρκεια των εικοσιεπτά χρόνων της ύπαρξής του, το ΔΩΘ έχει παράσχει μουσική εκπαίδευση σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Πολλές και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή πανευρωπαϊκά στον τομέα τους παράγοντας καλλιτεχνικό κι εκπαιδευτικό έργο υψηλού επιπέδου. Περισσότερο κι από αυτό όμως, το ΔΩΘ έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπων να αγαπήσουν την μουσική, να την καταστήσουν άξονα της προσωπικής τους καλλιέργειας και φυσικά να την τοποθετήσουν δυναμικά στην καθημερινότητά τους.

Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα το ΔΩΘ συμβαδίζει με τις κοινωνικές εξελίξεις του τόπου, ενεργοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται σε πληθώρα απαιτήσεων και διευρύνει συνεχώς την κοινωνική του πολιτική μέσα από συνέργειες με άλλους φορείς, συμμετοχή σε καταξιωμένες και καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις και παροχή υποτροφιών σε ταλαντούχους σπουδαστές. Επίσης υιοθετεί πολιτικές στήριξης σε ανθρώπους που αδυνατούν λόγω της κρίσης να αναλάβουν το κόστος σπουδών, μέσω της παροχής εκπτώσεων, ιδιαίτερα προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που επιθυμείτε σχετικά με τις σπουδές και τις παράλληλες δράσεις του ΔΩΘ και το προσωπικό των καθηγητών θα χαρεί να σας ξεναγήσει προσωπικά στους χώρους μας και να σας φέρει σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα και τα καλλιτεχνικά αντικείμενα που διδάσκονται.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας επισκεφτείτε για να γνωριστούμε από κοντά!

Με εκτίμηση,

ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΘ,
Κώστας Μακρυγιαννάκης

TOP