Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

Καλλιτεχνικά Αντικείμενα

Σε παγκόσμιο επίπεδο η τέχνη είναι το ανώτερο μέσο εκπαίδευσης, που ευαισθητοποιεί, καλλιεργεί και εκλεπτύνει το άτομο δίνοντας του αρμονικό υπόβαθρο. Σήμερα η τέχνη διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από τα σχολεία ως τα πανεπιστήμια. Είναι λοιπόν λογική η επιθυμία των γονέων για αρτιότερη εκπαίδευση των παιδιών τους στην παιδεία της τέχνης.

Η Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 1992 με άρτια καταρτισμένους και αξιόλογους καθηγητές και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

Στόχος μας είναι η σωματική αρμονία, η χαρά για την κίνηση, η δημιουργική δραστηριότητα αλλά και η ψυχική υγεία και ισορροπία των νέων.

Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά  4 – 18 ετών ,ξεκινώντας από τα μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής έως και τα τμήματα μπαλέτου  επαγγελματικής προκατάρτισης, που αφορούν στους μαθητές που επιθυμούν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του ΔΗ.ΚΕ.ΜΟΥ.ΧΟ Θεσσαλονίκης, που παρέχει πτυχίο “Καθηγητή Χορού” αναγνωρισμένο από το Κράτος.

Λειτουργούν επίσης τμήματα ενηλίκων που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους μέσα από τον χορό και την κίνηση.

Ο χορός είναι μία θεμελιώδης τέχνη , όπως τονίζει και το πανάρχαιο παρελθόν του , που απορρέει από την ίδια την ζωή. Οι σπουδές με αντικείμενο το χορό αποτελούν μία ενότητα  πρακτικής και θεωρητικής μάθησης, δηλαδή σώματος και πνεύματος, κίνησης και συναισθήματος, μορφής και περιεχομένου.

 

TOP