Εκδηλώσεις στη Βίλα Πετρίδη

Δείτε όλα τα άρθρα

ΡΙΓΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 

Ρίγκα Αγγελική

Καθηγήτρια Χορού

H Αγγελική Ρίγκα είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ (2005) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης (2009). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές της πάνω στην Επιστήμη του Χορού (MSc Dance Science= Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, Φυσιολογία, Ανατομία, Διατροφή στο Χορό) (2012), στο Λονδίνο, στο Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια χορού, ψυχολογίας και somatics και συνεχίζει να εκπαιδεύεται στην μέθοδο Shin Somatics®.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια χορού (κλασικός, σύγχρονος, χορός για ΑΜΕΑ) σε σχολές χορού και πολιτιστικούς συλλόγους στην Ελλάδα, ως teaching assistant (δημιουργικός χορός) στο Laban (Μ. Βρετανία) και έχει διδάξει Ψυχολογία σε ΙΕΚ και ΚΔΒΜ.
Πέρα από το έργο της ως ψυχολόγος σε διάφορα πλαίσια, εργάστηκε ως associate lecturer στο Buckinghamshire New University (Μ. Βρετανία). Συγκεκριμένα δίδαξε σε πρωτοετείς και τριτοετείς σπουδαστές των προγραμμάτων BA in Dance and Fitness και BA in Dance and Performance τα μαθήματα: «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Πρόληψη Τραυματισμών» και «Το σώμα: Ανατομία, Φυσιολογία και Διατροφή».

Το 2013 επέστρεψε στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη. Από το 2014 έγινε μέλος της ομάδας των διδασκόντων της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Κέντρου Μουσικής & Χορού Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας το μάθημα της Ψυχολογίας.

 

TOP